zaterdag, 2. september 2017 - 12:07

Drugs en geld aangetroffen bij actie woonwagenkamp

Drugs en geld aangetroffen bij actie woonwagenkamp
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Stein

Bij de inval op het woonwagenkamp aan de Julianaweg in Stein heeft de politie vrijdag onder andere grote hoeveelheden contant geld en drugs aangetroffen.

Bij deze actie is door de politie samengewerkt met Defensie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en de gemeente Stein. Rond 17.00 uur werd vrijdag gestart met doorzoeking van drie woonwagens op het woonwagenkamp. In die woonwagens  werden  tienduizenden euro’s  aan contant geld aangetroffen. Daarnaast werd er door de Belastingdienst beslag gelegd op sieraden en een aantal voertuigen vanwege openstaande vorderingen.

Er werd bij de doorzoeking op het woonwagenkamp tevens een vuurwapen en een zak met mogelijk harddrugs aangetroffen.  Ook heeft de politie twee voertuigen in beslag genomen.

Bij een pand in Beek, aan de Elsstraat, zijn meerdere tientallen kilo’s  aan hennep aangetroffen en een hennepdrogerij. De hennep en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Ook in een pand in Stein, aan de Stadhouderslaan, werd hennep en hasj gevonden. Ook deze drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tevens werd hier door de Belastingdienst  beslag gelegd op een geldbedrag in verband met een openstaande vordering.

In een ander pand in Stein aan de Dross Kampsstraat  werd een hennepplantage aangetroffen, bestaande uit ongeveer 100 hennepplanten. Tevens bleek dat er sprake was van diefstal van stroom. Er werden twee aanhoudingen verricht.

Aanhoudingen

Bij de actie werden in totaal 11 mannen aangehouden in de leeftijd van 17 tot 60 jaar oud. Op het woonwagenkamp werden vijf arrestaties verricht. Een verdachte wilde zich aan de aanhouding onttrekken en werd even later op het dak van een school in Stein aangetroffen en aangehouden. Daarnaast werden twee Belgen aangehouden op verdenking van de koop van drugs.  Zij waren in het bezit van een aanzienlijk bedrag aan contant geld. Dit werd door de politie in beslag genomen.

In het begin van de avond werd nog een verdachte aangehouden, omdat hij nog 320 dagen moest gaan zitten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: