vrijdag, 21. juli 2017 - 12:00

Wapens en 132kg heroïne in bestelbus

132kg Heroïne en wapenarsenaal in bestelbus
Foto: SXC
Lunteren

De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 11 juli 2017 in verborgen ruimtes van een bestelbus 132kg heroïne en meerdere (automatische)vuurwapens aangetroffen. De politie controleerde op de A30 ter hoogte van Lunteren de inzittenden en trof de verboden goederen aan. Een 46-jarige Bulgaar en een 33-jarige Nederlander zaten in de bus en zijn aangehouden op verdenking van verboden wapen- en drugsbezit.

Naast de hoeveelheid heroïne troffen agenten van de Dienst Infrastructuur twee pistoolmitrailleurs, acht handvuurwapens, een shotgun, een geluidsdemper en een grote hoeveelheid munitie aan. Alle goederen zijn in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek. Na de arrestatie van de twee mannen zijn ze in voorlopige hechtenis gehouden. Ze mochten uitsluitend contact hebben met hun advocaat.

In verband met het onderzoek - onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie - en de beperkingen waarin de verdachten zaten, wordt nu pas over de aanhoudingen en vondsten gecommuniceerd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: