dinsdag, 11. juli 2017 - 13:35

Vijf aanhoudingen voor dodelijke schietpartij Vaassen

Vijf aanhoudingen voor dodelijke schietpartij Vaassen
Foto: Politie
Vaassen

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de 25-jarige man die in maart werd doodgeschoten op een carpoolplaats in Vaassen, heeft maandag de voorlopig laatste twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Leeuwarden, 21 en 26 jaar oud. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. In totaal zijn nu vijf verdachten aangehouden in dit onderzoek. Alle verdachten zitten vast op dit moment.

Het lichaam van het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 maart door agenten aangetroffen rond 00.10 uur, na een melding over een verdachte situatie op de carpoolplaats aan de Geerstraat in Vaassen. Direct werd er een groot rechercheteam (TGO) op de zaak gezet.

Eerdere aanhoudingen

Via het rechercheonderzoek kwam eerst een 36-jarige man uit Heerde (die verbleef in Epe) als verdachte in beeld. Deze verdachte is op 30 maart aangehouden. Op 13 juni werd een tweede verdachte aangehouden, een 38-jarige man uit Zwolle. Aanhouding van de derde verdachte volgde op 27 juni, toen werd een 20-jarige Apeldoorner aangehouden. 
De twee mannen uit Leeuwarden, de man uit Heerde en de man uit Zwolle worden allen verdacht van moord in vereniging, poging tot moord in vereniging, afpersing en diefstal met geweld. De 20-jarige Apeldoorner wordt verdacht van poging doodslag.

Drugsgerelateerd

Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is op de parkeerplaats is nog gaande, wel is inmiddels duidelijk dat het ging om een conflict over harddrugs. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: