zaterdag, 14. januari 2017 - 9:50 Update: 14-01-2017 9:52

Man overleden na aanrijding op snelweg A28

foto van snelweg | fbf
Foto: fbf
Beilen

Een 20-jarige inwoner van Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen na een ongeval op de A28 nabij Beilen. Door nog onbekende reden was de man de A28 opgelopen. Daar werd hij aangereden door een auto.

De veroorzaker van het ongeval reed door. Later die nacht werd een 53-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval.

Surveillerende agenten kregen een melding dat op de A28 een ernstig gewonde man lag. Een vrachtwagenchauffeur had  inmiddels zijn vrachtwagen zo gepositioneerd dat het overige verkeer niet bij het slachtoffer kon. Toen de hulpdiensten arriveerden, werd al snel duidelijk dat de 20-jariige man uit Groningen was overleden. Na onderzoek en het horen van getuigen werd duidelijk dat de Groninger vermoedelijk was aangereden door een auto. De bestuurder was doorgereden. De eigenaar van de auto werd later die nacht aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Het is nog onduidelijk waarom de 20-jarige de A28 is opgelopen. Verkeersspecialisten van de politie doen dan ook nader onderzoek.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: