dinsdag, 10. januari 2017 - 8:03 Update: 10-01-2017 10:58

Aangereden zwaargewonde Haagse agent overleden

Aangereden agent overleden
Foto: MV
Den Haag

De 36-jarige agent Mario van Team De Heemstraat, die tijdens de nieuwjaarsnacht werd aangereden ter hoogte van het Kaapseplein, is maandagavond 9 januari aan het einde van de avond overleden. Hij lag sinds het ongeval in een coma op de intensive care.

De agent werd op 1 januari omstreeks 01.50 uur, terwijl hij ter hoogte van het Kaapseplein op de Hoefkade stond, aangereden door een 27-jarige Haagse. Vooralsnog lijkt er geen sprake van opzet. Het onderzoek moet dit uiteindelijk uitwijzen. De bestuurster is na de aanrijding aangehouden, op het bureau verhoord en daarna heengezonden in afwachting van het verdere verloop van de zaak.

De agent werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij sindsdien op de intensive care werd verpleegd. Hij hield aan het ongeval onder andere zwaar hersenletsel over en is ten gevolge daarvan maandag 9 januari aan het einde van de avond overleden.

Reactie politiechef Paul Musscher

Politiechef Paul van Musscher reageert aangeslagen: “Het grijpt de hele eenheid enorm aan wanneer een collega door een tragisch ongeval uit het leven wordt gerukt. Ik deel het gevoel van machteloosheid en verdriet met mijn mensen, die diep zijn geraakt door het verlies van hun collega. In Mario verliezen we een geliefd collega, een bevlogen politieman met passie voor het vak en voor de politie als organisatie. Onze gedachten gaan uit naar de familie,vrienden en collega’s van Mario.”

Reactie familie 

De familie van Mario laat weten: "Wij hebben de afgelopen 9 dagen tussen hoop en vrees geleefd. Ondanks alle goede zorgen van het medisch team, heeft het niet zo mogen zijn. Graag willen wij nogmaals iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen en beterschapswensen. Die zijn voor ons van onbeschrijfelijke waarde. De media heeft onze wens om niet langer benaderd te worden, gerespecteerd. Onze dank daarvoor. We hebben als nabestaanden een lange weg voor de boeg, maar putten kracht uit onze hechte familieband. Wij hopen dat wij ook nu, juist nu, de gelegenheid krijgen om dit immense verlies in alle rust met elkaar te verwerken."

In verband met het overlijden van Mario is het bureau aan De Heemstraat tot nader order gesloten voor het doen van aangifte. Mensen die graag een steunbetuiging willen achterlaten voor de familie van Mario en/of zijn directe collega’s, zullen aan de balie van het bureau ontvangen worden.

Categorie:
Provincie: