vrijdag, 8. september 2017 - 8:12

Steeds meer hotelovernachtingen

Steeds meer hotelovernachtingen
Foto: foto ter illustratie
Amsterdam

Het aantal overnachtingen in Nederlandse hotels was in de eerste helft van 2017 9 procent hoger dan een jaar eerder. In 2016 steeg het aantal overnachtingen ook al. Amsterdam is verantwoordelijk voor een groot deel van de groei. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

De groei is vooral te danken aan buitenlandse gasten, die 13 procent vaker van een hotel gebruikmaakten in het eerste halfjaar. Nederlandse gasten overnachtten 6 procent vaker in een hotel. In de eerste zes maanden van 2017 waren er 12,4 miljoen overnachtingen van buitenlandse, en 10,5 miljoen van binnenlandse gasten in Nederlandse hotels.

Vooral Duitsers

Al langere tijd zijn Duitsers de grootste groep buitenlandse gasten. In het eerste halfjaar van 2017 overnachtten Duitse reizigers 19 procent vaker in een hotel dan een jaar eerder. Ook gasten uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zorgden voor groei. Amerikanen overnachtten 21 procent meer in een hotel en Britten 8 procent.

Het aantal overnachtingen van Russen steeg sterk. In het eerste halfjaar van 2017 logeerden 45 procent meer Russen in Nederlandse hotels, terwijl het aantal Russische hotelovernachtingen de afgelopen twee jaar juist daalde. Het aantal overnachtingen van Chinezen nam toe, na een lichte daling vorig jaar. Gasten uit Turkije boekten juist minder vaak een hotel.

Categorie: