woensdag, 21. september 2016 - 19:59

Vier verdachten aangehouden na achtervolging

Vier verdachten aangehouden na achtervolging
Foto: fbf
Zwolle

De politie heeft woensdagmiddag 21 september twee mannen, een jongen en een vrouw aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De aanhoudingen vonden plaats na een achtervolging door de wijken Dieze, Holtenbroek en Stadshagen.

Agenten in burger waren in de wijk Dieze getuige van een mogelijke drugsdeal. Ze wilden een auto met daarin vier personen staande houden voor een controle maar de auto reed weg. Daarop hebben de agenten de achtervolging ingezet. Ze werden geassisteerd door agenten in een opvallende politie auto en een onopvallende auto. 

Opiumwet

Op de Oude Wetering konden de agenten een 23-jarige vrouw uit de gemeente Kampen en een 27-jarige man uit Zwolle aanhouden. Twee van de inzittenden, een 22-jarige man en een 17-jarige jongen uit Zwolle, probeerden te voet te vluchten maar zijn alsnog aangehouden op de Schuilenburgstraat. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet. De auto is in beslag genomen en wordt nog onderzocht. Tijdens de achtervolging heeft de opvallende politieauto schade opgelopen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: