vrijdag, 19. juli 2019 - 21:29 Update: 19-07-2019 21:35

Nieuwe Passat voordeliger en standaard met DSG

passatvariant
Foto: Volkswagen
Leusden

De introductie van de nieuwe Volkswagen Passat komt steeds dichterbij. In het jaar waarin het 30-miljoenste exemplaar van de band rolde, komt Volkswagen met een nieuwe versie met nieuwe motoren, een vernieuwd design en innovatieve technologie.

DSG-Automaat

De nieuwe Passat is nu nóg rijker uitgerust en standaard voorzien van de geliefde DSG-automaat. De eerste uitvoeringen zijn vanaf vandaag te configureren en te bestellen. De zeer scherp geprijsde Passat 1.5 TSI DSG Comfort Business, met een prijs vanaf € 39.575*, zal in augustus bestelbaar zijn.

Nieuwe frisse look

De nieuwe Passat springt in het oog met zijn nieuw vormgegeven grille en bumpers. Nieuwe LED-koplampen, -dagrijverlichting, -mistlampen en -achterlichtunits dragen bij aan de nieuwe frisse look. Ook zijn er nieuwe exterieurkleuren en velgen beschikbaar. In het interieur vallen vooral de nieuwe materialen en het design van het stuur op. 

IQ.DRIVE

IQ.DRIVE is de nieuwe naam voor alle assistentiesystemen van Volkswagen die (gedeeltelijk) autonoom rijden mogelijk maken. Voorbeelden van systemen die in IQ. DRIVE geïntegreerd zijn, zijn Travel Assist, Emergency Assist en het vernieuwde Lane Assist. IQ.LIGHT LED-matrix verlichting is eveneens nieuw voor de Passat.

Altijd online

De nieuwe Passat is de eerste Volkswagen met de nieuwste generatie infotainmentsystemen. Apple Carplay werkt nu draadloos, waardoor de belangrijkste apps van de iPhone zonder usb-kabel te bedienen zijn op het infotainmentsysteem. Dit systeem werkt nauw samen met de Digital Cockpit, het nieuwe digitale instrumentarium.

Alle motoren met partikelfilter

Een belangrijke noviteit in het Passat motorengamma is de 2.0 TDI Evo, een zeer efficiënte 110 kW/150 pk sterke diesel die per kilometer gemiddeld zo’n 10 gram minder CO2 uitstoot dan zijn voorganger. Naast de nieuwe 2.0 TDI Evo bestaat het dieselgamma ook uit twee andere motoren: de 1.6 TDI met 88 kW/120 pk en de 2.0 TDI 140 kW/190 pk. De nieuwe Passat is er ook met drie TSI-benzinemotoren (110 kW/150 pk, 140 kW/190 pk en 200 kW/272 pk). Alle nieuwe Passats hebben een partikelfilter en verdampingsfilter en voldoen aan de Euro 6d-TEMP-EVAP emissierichtlijn. Na de zomer volgt tevens de Passat GTE, die een aanzienlijk grotere elektrische actieradius heeft: circa 55 kilometer volgens WLTP (70 km volgens NEDC). De Passat GTE voldoet zelfs al aan de Euro 6d emissierichtlijn die per 1 januari 2021 van kracht wordt.

Comfort en Elegance standaard met DSG en Traffic Jam Assist

De nieuwe Passat is verkrijgbaar als Comfort en Elegance (voorheen Comfortline en Highline). De standaard al rijk uitgeruste Comfort is onder meer voorzien van het navigatie- en multimediasysteem ‘Discover Media’, Adaptive Cruise Control, Climatronic, DAB+, Park Distance Control, Traffic Jam Assist en een Ergo-comfort bestuurdersstoel. De Elegance biedt daarboven onder meer IQ.LIGHT LED matrixverlichting en Top-comfortstoelen vóór met stoelverwarming. Het meubilair van de Elegance is bekleed met Alcantara® en Vienna-leder.

Comfort Business 

Speciaal voor zakelijke rijders is de Passat er ook in extra aantrekkelijke Business-uitvoeringen met standaard DSG die nóg rijker zijn uitgerust tegen een lage bijtelling. Ten opzichte van de Comfort is de Comfort Business extra voorzien van onder meer het Tech pakket (draadloze App Connect, diefstalalarm en telefoonvoorbereiding Plus), de met de voet te bedienen Easy Open achterklep, Voice Control en de Mijn Volkswagen App module. Deze uitvoering onderscheidt zich tevens met z’n 16 inch lichtmetalen ‘Aragon’ velgen en chromen dakrelings (Variant). Met een prijs vanaf € 39.575* is de Passat Comfort Business scherper geprijsd dan zijn voorganger en tevens de meest bereikbare Passat in de prijslijst. 

Elegance Business R

Het topmodel binnen de nieuwe Passat-reeks is de Elegance Business R. Deze uitvoering biedt extra’s als het navigatie- en infotainmentsysteem Discover Pro, de Digital Cockpit en Digital Key. De Elegance Business R onderscheidt zich ook met zijn sportieve R-Line exterieurpakket, extra donker getinte ramen en 17 inch ‘Sebring’ lichtmetalen velgen. Ten opzichte van zijn voorganger is de Passat Elegance Business R qua uitrusting tot 3.000 euro voordeliger geprijsd.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):