vrijdag, 5. juli 2019 - 13:13 Update: 05-07-2019 13:33

Elektrificatie Jaguar Land Rover in stroomversnelling

elektrificatie-jaguar
Foto: Jaguar Land Rover Nederland
fabriek-electric-jaguar
Foto: Jaguar Land Rover Nederland
fabriek-2-electric-jaguar
Foto: Jaguar Land Rover Nederland
Beesd

Jaguar Land Rover kondigt aan dat het geëlektrificeerde modellen in het Britse Castle Bromwich gaat produceren. Dit is de volgende stap in de elektrificatiestrategie van het bedrijf. 'Vanaf 2020 komt er van elk model een geëlektrificeerde variant op de markt', zo meldt Jaguar Land Rover Nederland vrijdag.

Castle Bromwich

'Met dit besluit redt Jaguar Land Rover duizenden banen in het Verenigd Koninkrijk. Deze zomer wordt Castle Bromwich van nieuwe productietechnologie voorzien', aldus Jaguar. Daarmee bereidt de fabriek zich voor op de productie van het nieuwe MLA-platform (Modular Longitudinal Architecture (MLA) dat geschikt is voor zowel benzine- als diesel- en elektrische aandrijving.

'Future of mobility is electric'

Prof. Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover, zegt: "The future of mobility is electric and, as a visionary British company, we are committed to making our next generation of zero-emission vehicles in the UK. We are co-locating our electric vehicle manufacture, Electronic Drive Units and battery assembly to create a powerhouse of electrification in the Midlands."

Elektrische Jaguar XJ

Jaguar Land Rover maakte het nieuws aan de medewerkers van Castle Bromwich bekend toen de productie van de huidige generatie Jaguar XJ stopte. De nieuwe generatie Jaguar XJ is het eerste volledig elektrische model dat in Castle Bromwich geproduceerd wordt. De nieuwe generatie bouwt voort op de rijke historie, stijl en elegantie van de XJ en wordt ontwikkeld door hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de geprezen Jaguar I-PACE – de World Car of the Year 2019 én European Car of the Year 2019.

Nieuwe productiefaciliteiten

In januari 2019 liet Jaguar Land Rover al weten dat het elektrische aandrijflijnen en batterijpakketten in de Midlands-regio gaat produceren. Ook wordt geïnvesteerd in nieuwe en bestaande productiefaciliteiten. In 2020 opent het nieuwe Battery Assembly Centre in Hams Hall, de meest geavanceerde productiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk met een capaciteit van 150.000 units per jaar. Samen met het Wolverhampton Engine Manufacturing Centre (EMC) is het Battery Assembly Centre verantwoordelijk voor de productie van geëlektrificeerde modellen van Jaguar en Land Rover.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):