donderdag, 14. september 2017 - 9:18 Update: 14-09-2017 9:20

Ford onthult nieuwe Ford Mustang

Ford onthult nieuwe Ford Mustang
Foto: Ford
Ford onthult nieuwe Ford Mustang
Foto: Ford
Amsterdam

Ford heeft de nieuwe Ford Mustang voor Europa onthuld. De iconische sportauto heeft een nieuwe gestroomlijnde styling en bevat een geavanceerde motor en wielophanging. Daarnaast beschikt de nieuwe Mustang over geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie en heeft hij meer mogelijkheden voor persoonlijke instellingen en meer aanpassingsopties.

De Mustang is afgesteld op de Europese rijverwachtingen en dankzij de geavanceerde nieuwe verstelbare MagneRide-wielophanging en selecteerbare rijmodi, waaronder een nieuwe aanpasbare My Mode-optie, is het rijplezier geoptimaliseerd.

5,0-liter V8-motor

De handmatige versnellingsbak met zes versnellingen van Ford is verbeterd om de kracht van de 5,0-liter V8-motor met dubbele platen en een dual-mass-vliegwiel te kunnen beheersen, voor een betere duurzaamheid en sneller schakelen. De motor beschikt standaard over Launch Control voor maximale tractie en consistente staande starts. Electronic Line Lock, dat alleen de voorste remmen activeert, zodat de bestuurder de achterwielen kan laten spinnen en de banden kan opwarmen in stilstand, is nu ook standaard aanwezig op de 2,3‑liter EcoBoost-motor, om bij te dragen aan optimale prestaties bij staande starts.

Onmiskenbaar Mustang

Het uiterlijk van de nieuwe Ford Mustang is gestroomlijnder en sportiever, terwijl het herkenbare karakter in de meer dan 50 productiejaren behouden is gebleven. Het motorkapprofiel is nu lager en beschikt over geïntegreerde ventilatieroosters, in combinatie met een herzien ontwerp van de benedengrille om de Mustang een scherpere, agressievere neus te geven, terwijl de aerodynamica wordt verbeterd.

Levering van de nieuwe Ford Mustang aan klanten in Europa gaat begin 2018 van start.

 

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):