zaterdag, 7. november 2015 - 21:11 Update: 07-11-2015 21:11

Rentree Robben met goal en ruime zege

München

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Arjen Robben luisterde zijn rentree in de basis bij Bayern München zaterdag op met wederom een doelpunt. De Nederlandse vleugelaanvaller maakte de eerste goal in de overtuigende zege van Bayern München op streekrivaal VfB Stuttgart: 4-0.

In de elfde minuut maakte Robben 1-0 voor de koploper, waarna Bayern München de tegenstander flink op de pijnbank legde. De ploeg van Pep Guardiola folterde Stuttgart werkelijk, na doelpunten van Douglas Costa, Robert Lewandowski en Thomas Müller gingen de ploegen met maar liefst 4-0 op zoek naar de catacomben van de Allianz-Arena.

Na rust nam Bayern wat gas terug. Een belangrijk moment was de terugkeer van Holger Badstuber, een van de meest onfortuinlijke voetballers op de Europese velden. Exact tweehonderd dagen nadat hij met zijn zoveelste blessure weer lange tijd langs de kant moest toekijken, werd bij door Guardiola in de ploeg gebracht. Dit kwam hem op een staande ovatie te staan.

De andere Duitse ploegen in de Champions League kenden een teleurstellende zaterdagmiddag. Na de nederlaag bij PSV ging VfL Wolfsburg opnieuw de boot in. Sterspeler Julian Draxler kreeg binnen het kwartier al de rode kaart en leidde daarmee een 2-0 nederlaag bij Mainz 05 in. Bayer Leverkusen verloor op eigen veld de derby met 1. FC Köln, het werd in de BayArena 1-2. Borussia Mönchengladbach verloor, ook in een derby dure punten: in de wedstrijd tegen FC Ingolstadt werd niet gescoord.