maandag, 26. oktober 2015 - 13:26 Update: 26-10-2015 13:27

Agressieve man ramt politieauto

Agressieve man rampt politieauto
Foto: MV
Doetinchem

Een 37-jarige verdachte uit Doetinchem heeft zondagmiddag op de Louise de Collignystraat een politieauto geramd na een melding van huiselijk geweld.

Daarna reed de man in op de politiemensen die gelukkig op tijd opzij konden springen. Die zondagmiddag kreeg de politie een melding dat een bewoner van een woning aan de Louise de Collignystraat door zijn 37-jarige zoon was mishandeld. De verdachte was er daarna vandoor gegaan.

Toen agenten ter plaatse waren om de aangifte op te nemen, kwam de 37-jarige in zijn auto terug en ramde de politieauto. Die werd daardoor zwaar beschadigd. De agenten die naar buiten kwamen om de verdachte aan te houden, moesten opzij springen omdat de man met hoge snelheid in hun richting reed.

Aanhouding

Korte tijd later werd de auto van de verdachte in de omgeving gesignaleerd. Agenten probeerden de man staande te houden maar de verdachte reed met zulke hoge snelheden door Doetinchem dat het onverantwoord was om hem te blijven volgen. Uiteindelijk kon hij op de Frans Halsweg tot stoppen worden gedwongen. De man is aangehouden en ingesloten. Twee agenten deden aangifte tegen de man wegens poging tot doodslag en zware mishandeling.