woensdag, 16. september 2015 - 11:49 Update: 16-09-2015 15:36

'Benenwagen' van Land Rover

Land Rover komt met op benen aangedreven Defender
Foto: Land Rover
Land Rover komt met op benen aangedreven Defender
Foto: Land Rover
Beesd

Voor wie altijd al een Land Rover Defender heeft willen rijden die ook nog eens milieu vriendelijk is en goed is om in beweging te blijven, is dit wellicht de auto voor u en uw gezin.

Land Rover presenteert namelijk een bijzonder, met de hand gebouwd prototype van een Defender trapauto. Deze zeer gedetailleerde, op schaal gemaakte mini-Defender is een heus collector's item en is te koop vanaf de lente van 2016.

De productie van de huidige Land Rover Defender bevindt zich in zijn laatste fase. Het unieke conceptmodel van een trapauto is dan ook een waardig eerbetoon aan een van 's wereld meest iconische auto's – de Series Land Rover en de Defender die al sinds 1948 worden geproduceerd in het Britse Solihull.

De exclusieve trapauto is in Engeland met de hand vervaardigd en ontworpen in de stijl van ’s werelds eerste pre-productie Land Rover, die liefkozend 'Huey' werd genoemd vanwege zijn nummerbord ‘HUE 166’. Het model is gebouwd op een aluminium chassis, geheel met eigen chassisnummer en kenteken. Hij is gespoten in de kleur Loire Blue waarin ook een echte Defender besteld kan worden.

De trapauto is een bijzonder fraai staaltje detailwerk waarin allerlei karakteristieke elementen van de originele Defender zijn verwerkt. Voorbeelden hiervan zijn de beschermende instaplijsten van traanplaat, treeplanken, spatlappen en ruige off-road banden. De aandrijving is zo geconstrueerd dat de jonge bestuurder zowel voor- als achteruit kan trappen. Ook is het autootje voorzien van vering en functionerende remmen - zelfs een parkeerrem is aanwezig.

Ook het interieur van de trapauto is een lust voor het oog. De passie en vakmanschap van de Land Rover-ingenieurs komen volledig tot uiting in het zeer gedetailleerde dashboard, de werkende claxon en de bagageruimte met afdekzeil. De lederen afwerking en de zorgvuldig vormgegeven stoelen en stuurwiel maken het overtuigende ontwerp van deze mini-Defender compleet.

Lindsay Weaver, Jaguar Land Rover’s Director of Branded and Licensed Goods: “Deze Land Rover Defender trapauto fungeert niet alleen als speelgoed voor kinderen, maar is ook een prachtig verzamelobject. Met de aandacht voor detail en de afwerkingskwaliteit tonen we eens te meer dat wij producten van wereldklasse maken, evenals de reguliere modellen van Land Rover.”

De definitieve productieversie van de Land Rover trapauto is te koop vanaf komende lente en zal naar verwachting rond 10.000 pond gaan kosten.

Categorie:
Provincie: