zaterdag, 15. augustus 2015 - 21:15

Balende Koeman: 'Dat is de boodschap'

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Ronald Koeman is op het moment niet te benijden. De Nederlandse trainer kampt met een vervelende blessure en zag zijn spelers zaterdagmiddag van de mat geveegd worden door Everton.

Al halverwege de wedstrijd was de hoop op een goed resultaat vervlogen. Southampton liet onlangs nog zien Vitesse met het grootste gemak aan te kunnen, maar trof met Everton een tegenstander uit een andere categorie. Bij rust keken The Saints al tegen een 0-2 achterstand aan. Na de pauze werd het leed nog groter: 0-2.

Na afloop legde Koeman de vinger op de zere plek. "In de eerste helft hebben we de wedstrijd weggegeven", baalde hij ten overstaan van de Britse media. "Onze pressing was niet goed. Als je 1-0 achterkomt, weet je dat je moet terugkeren in de wedstrijd. Na een tweede tegendoelpunt is dat erg lastig."

Ondanks de kansloze nederlaag zag Koeman ook positieve dingen. "De tweede helft hebben we het beter gedaan. We moeten hiervan leren, dat is de boodschap voor de spelers."

Slechte start

De eerste twee competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen beloven weinig goeds voor Koeman en consorten. De seizoensouverture tegen Newcastle United leverde het tot dusver enige punt op. Daarmee bekleedt Southampton de zestiende plaats. Nummer achttien Bournemouth en nummer negentien Arsenal zijn nog puntloos, maar komen deze speelronde nog in actie. Het Sunderland van Dick Advocaat ging zaterdag opnieuw onderuit en sluit de rij zonder punten.