zondag, 9. februari 2014 - 19:29 Update: 03-07-2014 0:42

PEC Zwolle houdt Ajax op gelijke hoogte

Zwolle

(Elfvoetbal) Het is Ajax zondag niet gelukt om optimaal te profiteren van de misstappen van FC Twente en Vitesse.

De Amsterdammers gingen zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle, maar na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord.

Eerste helft
Al na zeven minuten was het raak. Ajacied Lasse Schone legde de bal vanuit een vrije trap panklaar en Davy Klaassen kopte snoeihard raak. De ploeg van Frank de Boer ging naarstig op zoek naar de tweede treffer, maar zonder resultaat. Zo wist PEC Zwolle-doelman Diederik Boer de inzet van Siem de Jong makkelijk te redden.

Aan de andere kant was het wel raak. Mateusz Klich trok de bal voor, maar het lukte Guyon Fernandez niet om de bal direct in het doel te werken. Ajax-goalie Kenneth Vermeer had zijn inzet echter niet klemvast, dus uit de rebound was het wel raak.

Tweede helft
Na rust golfde het duel op en neer. Het tweede bedrijf was tien minuten onderweg, toen Klich het Ajax-doel onder vuur nam. Maar zijn inzet eindigde in de handen van Vermeer. Ook De Jong kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn schot werd door Boer gekraakt met een uitgestrekt been.

Ruim twintig minuten voor tijd werd Ajax gered door het houtwerk. Fred Benson raakte de paal en vervolgens schoot Jesper Drost de bal op de lat. Uiteindelijk zat er voor beide ploegen niet meer in het vat en met een 1-1 eindstand werden de kleedkamers opgezocht.