woensdag, 12. november 2014 - 23:25

Ook Mexico wint van Oranje

(ELF-Voetbal / Blik op Nieuws) Het Nederlands elftal blijft kwakkelen onder Guus Hiddink. Woensdag werd in de Amsterdam Arena opnieuw verloren. Mexico was met 2-3 te sterk door doelpunten van Carlos Vela (twee keer) en Javier Hernandez. Namens Oranje vonden Wesley Sneijder en Daley Blind het net.

Binnen acht minuten stond Nederland alweer op achterstand. Vela kreeg de ruimte om uit te halen en dat deed de spits van Real Sociedad fraai. Doelman Tim Krul was kansloos op zijn inzet.

Daarna had Oranje het even moeilijk, maar gaandeweg de eerste helft voorderde kwamen er kansen. Klaas Jan Huntelaar en Memphis Depay kregen die kansen, maar ze troffen geen doel. De spits schoof zelfs naast van dichtbij toen de bal voor zijn voeten kwam na een hoekschop.

In de tweede helft was het wel snel raak voor Nederland. Wesley Sneijder schoot fraai raak van een meter of 25. Hij nam de bal een en vervolgens nam de middenvelder de bal in een keer op de slof: 1-1.

Lang stond die stand niet op het bord, want Vela maakte er in de 62ste minuut 1-2 van. Twente-speler Jesus Corona speelde hem vrij en de spits wist daar wel raad mee. Zeven minuten later stond het zelfs 1-3 toen Hernandez alleen voor Krul op doek. De spits van Real Madrid omspeelde de keeper en tikte binnen.

Blind deed nog wat terug met een van richting veranderd afstandsschot, maar daar bleef het bij. Er waren nog wel kansen op de 3-3, maar doelman Guillermo Ochoa liet geen bal meer door.