maandag, 1. december 2014 - 17:47 Update: 01-12-2014 17:51

Nieuwe prijzen Kia Sorento bekendgemaakt

Nieuwe prijzen Kia Sorento bekendgemaakt
Foto: Kia
Breukelen

Maandagmiddag heeft Kia de prijzen van de compleet nieuwe, zevenpersoons Sorento bekendgemaakt. De ruime SUV wordt in ons land leverbaar vanaf € 48.995,-. Per eind januari 2015 maakt de nieuwe Sorento zijn opwachting in de showrooms van de Nederlandse Kia-dealers.

Kia heeft de Sorento op alle fronten compleet vernieuwd, met als resultaat een auto die qua design de bekende familietrekken van Kia heeft geadopteerd en die nog meer ruimte biedt, zowel voor de inzittenden als achter de achterklep. Daar is de inhoud met 90 liter toegenomen waardoor de totale bagageruimte met de tweede zitrij in gebruik nu een riante 605 liter meet. Met de tweede zitrij neergeklapt (verhouding 40:20:40) meet de bagageruimte zelfs 1.662 liter (132 liter meer dan de huidige Sorento).

In Nederland krijgt de nieuwe Sorento standaard de 147 kW (200 pk) en 441 Nm sterke 2.2 CRDi dieselmotor onder de motorkap. In de meeste gevallen stuurt de krachtige diesel zijn vermogen naar de voorwielen, de meest luxe uitvoering – de ExecutiveLine – is naar wens echter ook met all-wheel-drive leverbaar. Deze ExcutiveLine wordt standaard gecombineerd met een zestraps automaat, die optioneel ook voor de DynamicLine te bestellen is.

Sorento DynamicLine

​In de DynamicLine basistrim vertrouwt de Sorento al op een genereuze uitrusting, met ondermeer 17” lichtmetalen wielen, mistlampen vóór, LED dagrijverlichting, een lederen stuurwiel en pookknop, dual zone climate control, parkeersensoren voor en achter, cruise control en een navigatiesysteem 2.0 (7”) + DAB radio met shark fin antenne en Bluetooth-connectiviteit. Ook zaken als auto light control, een regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel, volledig lederen bekleding, stoelverwarming vóór en achter, een verwarmd stuurwiel, Privacy Glass, een panoramisch schuif-/kanteldak en plaats voor zeven personen behoren tot de omvangrijke standaarduitrusting.

Sorento ExecutiveLine

​Op basis van die uitrusting biedt de Sorento ExecutiveLine kopers naast het optionele all-wheel-drive onder andere 8” Full Map navigatiesysteem + DAB radio, een Infinity Sound System, een elektrische achterklep, een smart key met start/stop knop, het Supervision cluster, xenon koplampen en LED-achterlichten, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie, stoelventilatie vóór en 19” lichtmetalen velgen. Bovendien krijgt de Sorento ExecutiveLine af-fabriek tal van geavanceerde assistentiesystemen mee, waaronder around view monitor, adaptieve smart cruise control, het lane departure warning system, dode hoek detectie en het speed limit information systeem. De nieuwe Kia Sorento arriveert eind januari 2015 bij de Nederlandse dealers, waar hij nu al te bestellen is.

Vanafprijzen

​Sorento 2.2 CRDI DynamicLine 7-pers. € 48.995
Sorento 2.2 CRDI Aut. DynamicLine 7-pers. € 52.995
Sorento 2.2 CRDI Aut. ExecutiveLine 7-pers. € 60.995
Sorento 2.2 CRDI Aut. AWD ExecutiveLine 7-pers. € 64.995

Categorie:
Provincie:
Tag(s):