dinsdag, 8. juli 2014 - 22:57 Update: 09-07-2014 0:01

Duitsland vernedert Brazilië

Duitsland door naar finale
Brazilië
Halve finale 0-6

Voor vanavond was de grootste uitslag ooit in een halve finale op het WK 6-1. Maar dat was voor vanavond, want Duitsland heeft zojuist geschiedenis geschreven. Gastland Brazilië werd helemaal weggespeeld en zou uiteindelijk met liefst 1-7 afdruipen.

De eerste aanval van de wedstrijd was voor het thuisland. Het leverde direct een corner op, maar Oscar kreeg de bal niet goed voor het doel. De Duitsers kwamen bij de eerste echte kans direct op voorsprong. Toni Kroos kreeg de bal bij Thomas Müller, die zijn land op een 0-1 voorsprong schoot.

De defensie van Brazilië was duidelijk aangeslagen, waarna het snel ging. In de 23ste minuut scoorde Miroslav Klose de 0-2. Drie minuten later stond het zelfs 0-4. Toni Kroos scoorde in twee minuten tijd twee doelpunten en doelman Julio Cesar bleef de ballen maar uit zijn eigen doel vissen.

Voor rust zou het nog allemaal nog erger worden voor de Brazilianen. Sami Kherida maakte er 0-5 van en de tranen vloeiden rijkelijk op de tribunes, die massaal gevuld waren met Brazilianen. Na het vijfde doelpunt ging de Duitse storm liggen waardoor Brazilië zich kon herpakken. Beide landen legden zich neer bij een grote uitslag en dus ging het balletje vooral veel op het middenveld rond.

In de tweede helft zette Brazilië in de beginfase nog wel even aan, maar doelman Manuel Neuer verrichtte nog een aantal uitstekende reddingen. Brazilië kreeg in de gaten dat een comeback uitgesloten was en liet Duitsland veel aan de bal. Dit leverde in de 69ste minuut opnieuw een treffer op. Andre Schürrle scoorde op aangeven van Philipp Lahm.

In de tweede helft ontstonden er op de tribune de nodige relletjes. Braziliaanse fans waren teleurgesteld in het optreden van hun ploeg en zochten de confrontatie met Duitse supporters. Ze zouden een kwartier voor tijd nog bozer worden, want de Duitsers hielden maar niet op. Opnieuw was het Schürrle. De invaller schoot de bal keihard in de linkerkruising. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Oscar, waardoor er een 1-7 einduitslag te noteren viel.

De Brazilianen komen zaterdag nog in actie. Zij spelen dan de troostwedstrijd om de derde plek tegen Nederland of Argentinië. De Duitsers spelen op zondag om 21:00 uur de WK-finale.