dinsdag, 21. oktober 2014 - 23:04 Update: 21-10-2014 23:07

Ajax kansloos ten onder tegen Barça

Barcelona

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Ajax heeft dinsdagavond niet kunnen stunten tegen FC Barcelona. De Amsterdamse formatie had werkelijk niets in te brengen tegen de Spaanse topclub en stapte uiteindelijk met een 3-1 nederlaag van het veld af.

Ajax-trainer Frank de Boer liet voorafgaand aan de wedstrijd nog weten niet te ver te willen terugzakken, maar al snel werd duidelijk dat er weinig anders op zat. De Spanjaarden waren veel te sterk en doelman Jasper Cillessen moest na zeven minuten al de eerste bal uit het net vissen. Na een combinatie tussen Neymar en Lionel Messi wist de eerstgenoemde sterspeler knap af te ronden.

Het tweede Catalaanse doelpunt liet niet lang op zich wachten. Niki Zimling ging opzichtig in de fout door Lucas Andersen slecht aan te spelen, waardoor Barcelona kon counteren. Na een prachtige steekpass van Andres Iniesta en een prachtige aanname van Messi was het 0-2. De bezoekers mochten van geluk spreken dat het bij een 0-2 tussenstand bleef.

In de tweede helft deed Barcelona het rustig aan. Neymar en Messi werden gewisseld en het nam genoegen met een kleine zege op Ajax. Vijf minuten voor tijd gebeurde dan toch het onmogelijke. Arkadiusz Milik kreeg de bal bij invaller Anwar El Ghazi, die voor de aansluitingstreffer zorgde.

Ajax geloofde vervolgens heel even in een wonder, maar dat was voor zeer korte duur. Na een goede aanval van de thuisclub zorgde Sandro voor de einduitslag: 3-1. De andere wedstrijd in Groep F was een stuk spannender. APOEL leek een punt uit het vuur te slepen tegen Paris Saint-Germain, maar Edinson Cavani schoot drie minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen.