dinsdag, 4. juni 2013 - 9:11 Update: 03-07-2014 0:57

Opnieuw onderzoek dood Cassandra van Schaijk

foto van Cassandra van Schaijk | Politie
Foto: Politie
Almere

De Dienst Regionale Recherche van politie Midden-Nederland heeft een onderzoeksteam samengesteld om de cold case rond de dood van Cassandra van Schaijk te heropenen.

“Wat er in 2007 is gebeurd met Cassandra is nog steeds onduidelijk en deze zaak willen we heel graag ophelderen”, aldus teamleider Folkert van Dekken. “Daarom zetten we alles op alles om met nieuwe inzichten, nieuwe onderzoekstechnieken en met hulp van burgerparticipatiegroepen tot een doorbraak te komen.” Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Noorderplassen

Op zaterdag 24 maart 2007 omstreeks 04.00 uur is de toen 17-jarige Cassandra van Schaijk uit Almere voor het laatst gezien op het busplein in Almere-Stad. Drie weken later werd haar lichaam levenloos aangetroffen in de Noorderplassen in Almere. Er is heel veel gedaan om het mysterie rond haar dood op te lossen. Maar ondanks groot rechercheonderzoek en veel media-aandacht is het nog steeds niet duidelijk of Cassandra slachtoffer is geworden van een misdrijf of dat ze misschien door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Het onderzoeksteam onderzoekt opnieuw alle tips en sporen uit het onderzoek, om te zien of indertijd iets over het hoofd is gezien. Ook betrekken ze nieuwe onderzoeksmethodes en –technieken hierbij en lopen ze alle mogelijke scenario’s nogmaals na.

Burgerparticipatie

Ook zijn er burgerparticipatiegroepen samengesteld. Deze groepen bestaan uit mensen die uit de directe omgeving van Cassandra komen, maar ook uit burgers die de zaak niet kennen. De uitkomst van hun gesprekken kunnen van grote waarde zijn voor het onderzoek. Deze methode is ook gebruikt in het onderzoek naar de dood van Marianne Vaatstra.

Opsporing Verzocht

Vanavond, dinsdag 4 juni, zal er in Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed worden aan de cold case Cassandra van Schaijk. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden om 21.30 uur op Nederland 1. Woensdag 5 juni zal de uitzending herhaald worden op Nederland 2 rond 12.00 uur. Ook is op internet de uitzending te zien bij www@uitzendinggemist.nl

Provincie: