zondag, 8. december 2013 - 16:58 Update: 03-07-2014 0:47

ADO bezorgt Groningen eerste thuisnederlaag

Foto van bal in doel | Archief FBF.nl
Groningen

FC Groningen heeft in de eigen Euroborg voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden. Het kwakkelende ADO Den Haag boekte in Groningen een knappe overwinning en gunt zichzelf zodoende wat lucht.

FC Groningen begon matig aan het duel en kon maar moeilijk een opening vinden in de defensie van ADO Den Haag, die vooral loerden op de counter. Hoewel de Groningers er enkele keren gevaarlijk uitkwamen, waren de grootste kansen toch voor ADO. Danny Zo zag Bakker zijn schot maar net gepakt worden door doelman Marco Bizot. Groningen reageerde via kansen voor Filip Kostic en Richairo Zivkovic, maar toch was het ADO dat op voorsprong kwam. Mathias Gehrt zette voor en Michiel Kramer scoorde. De boomlange spits schoot het leer achter doelman Bizot. De 0-2 viel even later bijna, maar de scrimage voor het doel van de Groningers leverde voor ADO uiteindelijk niets op. De ploegen gingen met 0-1 rusten en Groningen kreeg een flink fluitconcert over zich heen. Ook in de tweede helft was het niet bepaald goed voetbal dat de boventoon voerde. Tot tien minuten voor tijd gebeurde er bar weinig en de 1-1 viel dan ook uit de lucht. Doelman Gino Coutinho redde in eerste instantie nog op een kopbal van Andraz Kirm, maar zag de rebound voor bij verdediger Johan Kappelhof komen, die eenvoudig de gelijkmaker aantekende. Dat uiteindelijk de bezoekers met de drie punten weer richting Den Haag gaan, heeft men te danken aan Bizot. De Groninger-goalie, die een sterk seizoen keept, ging vanmiddag echter flink in de fout. De doelman ging onder de bal door en liet verdediger Tom Beugelsdijk zodoende eenvoudig scoren: 1-2. Vlak voor affluiten raakte Kappelhof nog de paal en miste invaller David Texeira nog een grote kans, waardoor het bij 1-2 bleef.